Elérhetőségeink

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

Cím: 6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.
Telefon: 06 (76) 480 - 744
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 73.
Telefon: 06 (76) 492 - 104
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 32.
Telefon: 06 (76) 509 - 344
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

 

Tisztelt Felvételizők!

Kollégiumi beiratkozásra az iskolai beiratkozások ideje alatt személyesen várjuk Önöket a kollégiumokban.


Az idei tanévben is a Nyíri út 73. telephely zárta a ballagások sorát 2019. április 29-én 17 órakor tartott műsorával. A mi alkalmunk nem a búcsúzásról valaminek lezárásáról szólt. Hiszen ez a nap is csak egy Állomás az életünkben. Jöttek 48-an különböző településekről a lányok. Megkezdték a kollégiumi életet ebben a megállóban, ki 4 évig ki rövidebb ideig tartózkodott itt. A 11. évfolyamosok Állomás című műsorában a vidámságé volt a fő szerep. Zenei egyveleggel mutattuk be a kollégiumi létet. Majd a 11. évfolyamosok búcsú beszédét Krepsz Zsófia tolmácsolásában hallgathattuk meg. Máté Dorina 12. évfolyamos tanulónk is a kollégiumi életről mesélt, ahogyan mi is a műsorunkban. Huszka Klára igazgatóhelyettes asszony szinté az élet állomás jelelegét emelte ki beszédében. Sok sikert kívánt a következő élet állomáshoz az érettségihez, szakmai vizsgákhoz és a munkába álláshoz. A ballagás alkalmak kiemelkedő közösségi munkájának elismeréseként jutalom könyveket és oklevelet vehettek át: Kakuk Kata, Papp Eszter és Ugi-Rácz Annamária. A műsort követően a nevelők vendégül látták a végzősöket egy kis koccintásra.


Tegnap délután a kollégium ballagói búcsúzós zenére vonultak végig az épület lépcsőin. A számukra rendezett kis ünnepségen közösen emlékeztünk az együtt töltött évekre, majd az állófogadáson folytattuk a beszélgetést. A lufieregetés most sem maradt el.


2019. április 10-én a Nyíri út 73. telephelyen kirándultak a lányok. A Kiránduláson a közösségi munkáért díjazottak, vagy a tanulásban, sportban jó eredményt elért tanulók mellett bárki részt vehetett, összesen 58 fő.


Nagyon jól sikerült a kolis egészségnapunk!!!!!

Zsúfolásig megtelt minden helyszín, jókat ettünk, sokat okosodtunk, érdekes témában beszélgettünk és a nap végén jót mozogtunk!
Az előadások előtt közösen vásároltuk meg azokat az általunk egészségesnek vélt finomságokat, amelyeket a nap folyamán el is fogyasztottunk. Ijesztésképpen vettünk néhány tipikus "trendi" csemegét is, hogy a sok E-betűt böngészve elrettenjünk attól, hogy mi is kerülhet egy zacskóba vagy flakonba. Ezután a társalgóban Kállai Erzsébet tanárnő érdekfeszítő és szemléletes előadást tartott az élelmiszerekben lévő alkotóelemekről. Az ebédlőben Tót Szilvia rendőr-őrnaggyal beszélgettünk a drogok káros hatásairól. Ezek után ismét egy érdekes diskurzusra vártak bennünket a társalgóban: itt Kállai Tünde védőnő válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket összegyűjtöttünk számára - saját testünkkel, higiéniánkkal és a nemiséggel kapcsolatban. A rendezvény végén házi focibajnokságon szurkolhattunk a kedvenc kolis csapatunknak.


Budapestre utazott tegnap a három tagintézmény "parlamenti delegációja". Igaz, az ország ügyeinek intézésében nem vettünk részt tevőlegesen, de csodálattal és kíváncsian jártuk végig a látogatóknak szánt útvonalat az ország egyik legszebb de mindenképp legjelentősebb épületében.


Nagyon fontos, hogy a kollégisták megismerjék, hogyan őrizhetik meg testi és lelki egészségüket, és minél tudatosabban törekedjenek erre. A magyar népesség egészségi állapota – ahogyan a statisztikák mutatják – több területen is aggasztó. Világviszonylatban elsők vagyunk a tüdőrák okozta halálozások arányát tekintve, de a szív- és érrendszeri betegségek negatív rangsorában is elöl állunk.  Egyértelműen kimutatható az összefüggés a Magyarországon jellemző étkezési szokások, valamint a mozgásszegény életmód és egyes halálozási okok magas aránya között.  A kollégiumi egészségnapokon a kollégisták útmutatást kapnak az egészséges életmódhoz.

Az idei „Egészségnapok” négy napját négy téma köré csoportosítottuk.


Amikor új városba kerülsz, el sem tudod képzelni, milyen lesz az életed. A kollégiumról sok mindent hallasz. Szeretnénk neked megmutatni, hogyan telik egy napunk itt délutánonként. Van tanulás és a sportra szabadidő eltöltéshez pár jó programunk. Ezekből gyűjtöttünk össze pár képet.


Szerte a világban ma ünneplik a nőket. Naptárba vésett ünnepnap, ami felhívja a figyelmet a nőre, a nő szerepére.


A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.


Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu