Elérhetőségeink

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

Cím: 6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.
Telefon: 06 (76) 480 - 744
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 73.
Telefon: 06 (76) 492 - 104
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 32.
Telefon: 06 (76) 509 - 344
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

 

Tisztelt Szülők/ Gondviselők! Kedves Kollégisták!

 

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51. § (4) bekezdés a) pontja, valamint a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre alapján:

  • A kollégium helyi pedagógiai programja szerinti kollégiumi nevelést a tantermen kívüli, digitális munkarend kollégiumokra helyi szinten adaptált elvei szerint kell megszervezni. Azon gyermekek, tanulók esetében, akik a kollégiumból hazabocsáttattak, a kollégiumi nevelésre a köznevelésben általánosan bevezetett távoktatás keretében kerül sor, azon tevékenységek tekintetében, ahol ez értelmezhető.

 

A fentiek megvalósítása érdekében nevelőtestületünk digitális munkacsoportot hozott létre. Pedagógusaink az iskolákhoz hasonlóan a kollégiumban is digitális módszerrel kívánják folytatni az eddig megkezdett munkát.


Kedves Kollégistáink!

Réméljük, mindannyian jól vagytok, és sikeresen belejöttetek az online-tanulásba.

Reméljük azt is, hogy ez az átmeneti időszak nem tart sokáig, és hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Reméljük, hogy betegség nélkül vagy enyhe kis tünetekkel túljutunk ezen a nehéz időn - EZÉRT IS FONTOS, HOGY OTTHON MARADJ!!!!


Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Kérjük Önöket, olvassák el a mellékelt tájékoztatót a távoktatással kapcsolatban.

Tisztelettel,

Lassu Gábor 


Kedves Diákok, Szülők Gondviselők!

Ezúton kérlek benneteket, Önöket – hogy vasárnap csak a DIÁKOK és a csoportvezetők menjenek fel a szobákba! A Hunyadiban külön beosztást készítettünk, időtartamokat adtunk meg, hogy a diákok ne egyszerre érkezzenek meg! Így kívánjuk elkerülni a tumultust, a kavarodást.

Most elsősorban a tanulmányokhoz szükséges felszerelést, saját ágyneműt, hűtőkben hagyott élelmiszert stb. célszerű hazavinni!

A hétfői külső gyakorlatokon nem kell részt venni a tanulóknak. Eltérő tartalmú tájékoztatás esetében keddtől folytathatja a tanuló a gyakorlatát a külső képzőnél.

Hétfőtől a kollégisták étkezése automatikusan le van mondva. Aki már befizette készpénzben, vagy elutalta, illetve ha azt csoportosan már „leemelték” az egész havi menzadíjat - a lemondott időszak (pl. lehet ez ebben a hónapban 12 nap is!) automatikusan a következő számlájában jelenik meg jóváírásban.

Aki készpénzben szokott fizetni és még nem fizetett, annak nyilván ki kell fizetnie az elfogyasztott ételt március 13-ig. Akinek már ki lett küldve az utalós számla, azokat kérjük befizetni, mert abból kerül majd jóváírásra a 16-tól lemondott étkezés a következő havi számlájában.

Aki végleg lemondja esetleg az étkezést, mert pl. érettségiző, annak vagy visszafizetik készpénzben a lemondást, vagy visszautaljuk neki a túlfizetését!

Az étkezéshez kapcsolódó elérhetőségek a következők:

Hunyadi tér 4.

Gönczi Orsolya Tel: +36202263290

Nyíri 73.

Zubornyák Józsefné Tel: +36209659489

Nyíri 32.

Korom Ágnes Tel: +36202322692

 

Üdvözlettel: Lassu Gábor ig.


Kedves Kollégisták!

 

2020. március 15-én vasárnap 09-22 óra között nyitva leszünk! Ekkor van lehetőség arra, hogy a személyes holmitokat, tankönyveket, ágyneműt stb. elvigyétek.

 

A tumultus elkerülése miatt, mindenkit kérek arra, hogy akkor jöjjön, amikor a saját csoportvezetője van beosztva!

 

(Amennyiben mindez nem megoldható, akkor is lesz lehetőség az összepakolásra – minden szempontból ezt lenne a leginkább megfelelő – muszáj, hogy fegyelmezettek maradjatok!

 

09:00 - 12 óra Marosné Pap Hajnalka I. csoport Nagy Endre II. csoport

12:00 -15 óra Csőke Csaba VI. csoport Sánta Sándor VII. csoport

15:00 - 18 óra Bodócsi Attila IV. csoport Kállai Erzsébet V csoport

18:00 - 21 óra Szabados Tamás VIII. csoport és Pósfay Balázs III. csoport

 

Üdvözlettel:

--

Lassu Gábor Roland

igazgató

 


Kedves Diákok, Szülők Gondviselők!

A kialakult helyzetre való tekintettel, 2020. március 15-én vasárnap reggel 9-22 óra között nyitva tartjuk a kollégiumot.

Megkérjük a tanulókat, hogy minden szükséges „holmit” – tankönyvet, ágyneműt, stb. vigyenek haza magukkal!

Reményeink szerint hétfőn, a Centrumunk vezetőségétől újabb tájékoztatásakat kapunk.

 

Kérem, mindenki figyelje a honlapunkat, valamint a Facebook csoportunkat!

Honlap: http://www.kecskemetiszc.hu/kollegium/

Facebook: https://www.facebook.com/kszckollegium/?modal=admin_todo_tour

 

Telephelyeink elérhetőségei:

Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiuma 6000. Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Lassu Gábor igazgató

Telefonszám: 76/480-744 +36 (30-587-22-14)

E-mail cím: lassu.gabor@kecskemetiszc.hu

Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiumának Nyíri út 73.

Huszka Klára igazgató-helyettes

Telefonszám: 76/492-104

E-mail cím: huszka.klara@kecskemetiszc.hu

Szakképzési Centrum Kollégiumának Nyíri út 32.

Gyurisné Huszár Gabriella igazgató-helyettes

Telefonszám: 76/509-344

E-mail cím: gyurisne.gabriella@kecskemetiszc.hu


Ha alkotó (rajzolsz, festesz, kerámiával foglalkozol, fotókat készítesz) kollégista vagy, akkor neked szól ez a plakát. Gyere, légy kiállító!


Az Egészséghét keretében került sor december 2-án, az egészséges ételeket készítők versenyére. Az ételeknél feltétel volt, hogy csak friss alapanyagokból készülhet, olcsó, és ízletes legyen, elkészítését tekintve pedig egyszerű. Az alapanyagokat a kollégium biztosította a jelentkezők számára.  Minden csoportból érkeztek nevezések. Voltak, akik már előző este elkészítették a választott ételt, hogy az ízek összeérjenek. Gyümölcssaláta, körözött, zabpelyhes golyó, gomba fasírt, kakaós zabpalacsinta, görögsaláta, pakóra szerepelt az ételek között. Az elkészült finomságokat háromtagú zsűri értékelte. Nem volt könnyű dolguk, mert minden nagyon jól sikerült. Amíg a zsűri értékelt, addig a kollégista lányok is végig kóstolták az ételeket. Nagyon gyorsan elfogyott minden, nagy sikere volt valamennyinek. A zsűri pontozása alapján végül kettő első, és kettő második helyezett lett. A recepteket sokan elkérték, úgy tűnt, kedvet kaptak az elkészítésükhöz.


A IV.csoport első adventi gyertyagyújtása. 

 

A csoport adventi koszorúját a négy 9. évfolyamos tanulónk készítette. Gyertyáinkat ők hozták, így a fenyő, a tisztalelkűség és a hó színe, és az örökkévalóság mécsese fog hétről hétre segíteni nekünk a lelki felkészülésre. Rövid történetek felolvasásával színesítjük a csoport programját.

 

Köszönjük a meghitt pillanatok lehetőségét. 


A Kecskeméti SZC Kollégiumának Nyíri 73. sz. telephelyén 2019. november 28-án Én és a testem címmel védőnői előadást hallgattak a 9-10. évfolyamos kollégisták. Számos fontos információval gazdagodtak, s ők maguk is feltehették kérdéseiket még az előadás előtt anonim módon, írásban.

 Voltak tanulók, elsősorban egészségügyisek, akik számos kérdésre tudták a választ, ily módon interaktívvá vált az előadás. A vetítés által szemléletessé vált az információk átadása. Írásban egészen intim kérdéseket is fel mertek tenni a tanulók, és a védőnő minden kérdésre megadta a választ.

 

 


Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu