Elérhetőségeink

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

Cím: 6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.
Telefon: 06 (76) 480 - 744
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 73.
Telefon: 06 (76) 492 - 104
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 32.
Telefon: 06 (76) 509 - 344
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

 

Ha alkotó (rajzolsz, festesz, kerámiával foglalkozol, fotókat készítesz) kollégista vagy, akkor neked szól ez a plakát. Gyere, légy kiállító!


Az Egészséghét keretében került sor december 2-án, az egészséges ételeket készítők versenyére. Az ételeknél feltétel volt, hogy csak friss alapanyagokból készülhet, olcsó, és ízletes legyen, elkészítését tekintve pedig egyszerű. Az alapanyagokat a kollégium biztosította a jelentkezők számára.  Minden csoportból érkeztek nevezések. Voltak, akik már előző este elkészítették a választott ételt, hogy az ízek összeérjenek. Gyümölcssaláta, körözött, zabpelyhes golyó, gomba fasírt, kakaós zabpalacsinta, görögsaláta, pakóra szerepelt az ételek között. Az elkészült finomságokat háromtagú zsűri értékelte. Nem volt könnyű dolguk, mert minden nagyon jól sikerült. Amíg a zsűri értékelt, addig a kollégista lányok is végig kóstolták az ételeket. Nagyon gyorsan elfogyott minden, nagy sikere volt valamennyinek. A zsűri pontozása alapján végül kettő első, és kettő második helyezett lett. A recepteket sokan elkérték, úgy tűnt, kedvet kaptak az elkészítésükhöz.


A IV.csoport első adventi gyertyagyújtása. 

 

A csoport adventi koszorúját a négy 9. évfolyamos tanulónk készítette. Gyertyáinkat ők hozták, így a fenyő, a tisztalelkűség és a hó színe, és az örökkévalóság mécsese fog hétről hétre segíteni nekünk a lelki felkészülésre. Rövid történetek felolvasásával színesítjük a csoport programját.

 

Köszönjük a meghitt pillanatok lehetőségét. 


A Kecskeméti SZC Kollégiumának Nyíri 73. sz. telephelyén 2019. november 28-án Én és a testem címmel védőnői előadást hallgattak a 9-10. évfolyamos kollégisták. Számos fontos információval gazdagodtak, s ők maguk is feltehették kérdéseiket még az előadás előtt anonim módon, írásban.

 Voltak tanulók, elsősorban egészségügyisek, akik számos kérdésre tudták a választ, ily módon interaktívvá vált az előadás. A vetítés által szemléletessé vált az információk átadása. Írásban egészen intim kérdéseket is fel mertek tenni a tanulók, és a védőnő minden kérdésre megadta a választ.

 

 


Kádár Kinga védőnő 2019. november 27-én interaraktív előadást tartott a lányoknak női intim témákról.


Rendhagyó és vidám Mikulás-nappal köszöntöttük a nagyszakállút a koliban. Szilvi néni olyan érdekes és színes társasjátékot készített az eseményre, amivel minden diákot gondolkodásra, mutogatásra vagy futásra, keresgélésre, de főleg nevetésre késztetett. A dökösök zseniálisak voltak, mint mindig. Mindenkinek köszönet ezért a nevetős Miku-napért!


AFRIKA NARRATÍVA címmel tartott interaktív foglalkozást a kollégiumunkban Szél Rebeka. A rendezvényen iskolai megfélemlítés, megalázás, bántás elleni összefogás témában készítettek figyelemfelhívó/segítségkérő plakátot a diákok.


Ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiuma Hunyadi téri telephelyén, a házigazdáknál marad az András-kupa, mert idén is az egyik itteni csapat nyerte meg a hagyományos András-napi focibajnokságot. A 2. és a 3. helyet a KSZC Kollégiuma Nyíri út 32. szám alatti telephelyéről érkezett csapatok szerezték meg, a 4. a Hunyadi téri telephely B csapata lett, míg az 5. helyen a Piarista Gimnázium Kollégiumának csapata végzett. A 6. hely ezúttal a Táncsics Kollégium csapatáé lett.


Minden héten jó hangulatban telnek a sportfoglakozások, fiúk és a lányok is szeretik.

Nagy József és Fodor Gábor Tanár Urak tartják.


Köszönjük a dökösöknek és a gólyáknak a vidám Gólya-estet. Mindenki fantasztikusan jól szerepelt, élmény volt. Reméljük, a versenyzők is ugyanúgy élvezék, mint a közönség.


Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu