Elérhetőségeink

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

Cím: 6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.
Telefon: 06 (76) 480 - 744
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 73.
Telefon: 06 (76) 492 - 104
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 32.
Telefon: 06 (76) 509 - 344
E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu

 

2019. április 10-én a Nyíri út 73. telephelyen kirándultak a lányok. A Kiránduláson a közösségi munkáért díjazottak, vagy a tanulásban, sportban jó eredményt elért tanulók mellett bárki részt vehetett, összesen 58 fő.


Nagyon fontos, hogy a kollégisták megismerjék, hogyan őrizhetik meg testi és lelki egészségüket, és minél tudatosabban törekedjenek erre. A magyar népesség egészségi állapota – ahogyan a statisztikák mutatják – több területen is aggasztó. Világviszonylatban elsők vagyunk a tüdőrák okozta halálozások arányát tekintve, de a szív- és érrendszeri betegségek negatív rangsorában is elöl állunk.  Egyértelműen kimutatható az összefüggés a Magyarországon jellemző étkezési szokások, valamint a mozgásszegény életmód és egyes halálozási okok magas aránya között.  A kollégiumi egészségnapokon a kollégisták útmutatást kapnak az egészséges életmódhoz.

Az idei „Egészségnapok” négy napját négy téma köré csoportosítottuk.


Amikor új városba kerülsz, el sem tudod képzelni, milyen lesz az életed. A kollégiumról sok mindent hallasz. Szeretnénk neked megmutatni, hogyan telik egy napunk itt délutánonként. Van tanulás és a sportra szabadidő eltöltéshez pár jó programunk. Ezekből gyűjtöttünk össze pár képet.


Szerte a világban ma ünneplik a nőket. Naptárba vésett ünnepnap, ami felhívja a figyelmet a nőre, a nő szerepére.


A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.


Fantasztikusan jó volt a tegnapi Farsang.... Szuper táncosaink vannak! És szuper dököseink! És szuper kolisaink!!!!! És mindannyiunk Attilája tanította és találta ki az egyik koreográfiát. Mit lehet még itt mondani? A képek magukért beszélnek.


Időpontja: 2019.január 24 - január 31.

Helyszín: Kecskeméti SZC Kollégium Nyíri út 73.szám alatti telephely

Kollégiumunkban a művészeti képzésben résztvevő a Kecskeméti Sz. C. Kandó Kálmán Szakgimnázium, Szakközépiskola Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozatán, vagy a Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti szakgimnáziumában tanulók a kiállítás keretében megmutathatták alkotásaikat.


A szekszárdi Német Színház jóvoltából ebben az évadban 2 német nyelvű színdarabot láthatunk a Kelemen László Kamaraszínházban.


A csoportokon belüli kapcsolatotokat és a csoportok közötti kapcsolatokat is egyaránt segítik azok a foglakozások, melyek az iskolai pszichológus vezet.


Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu