Jelenlegi hely

Elbúcsúztattuk a ballagókat

Tegnap délután a kollégium ballagói búcsúzós zenére vonultak végig az épület lépcsőin. A számukra rendezett kis ünnepségen közösen emlékeztünk az együtt töltött évekre, majd az állófogadáson folytattuk a beszélgetést. A lufieregetés most sem maradt el.

Szabó Gergő ballagók nevében írt kedves búcsúbeszédét Banó Peti olvasta fel....Így szól:
"Gyorsan eltelt ez a 4 év. Emlékszem, amikor első nap beléptem erre a helyre. Egyszerre volt bennem félelem és izgatottság. Féltem, hiszen tudtam el fogok szakadni az otthoni környezettől és egy teljesen idegen környezetben fogom élni a mindennapjaimat. Nem tudtam milyen lesz másik 3 emberrel együtt élni egy helyen. Milyen lesz a 3 órás kötelező tanszoba. Milyen lesz a közös zuhanyzás. Hogyan fognak minket fogadni a végzősök. Azóta eltelt 4 év és a kollégium a második otthonommá vált. Most már tudom, hogy jó kolisnak lenni és nem bántam meg, hogy ezt a kollégiumot választottam. A 4 év alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam. A hülyéskedések, a csoportos zuhanyzások, az esti beszélgetések, a hajnalokig tartó tanulás és még megannyi dolog. 
A kollégium végig kísérte a felnőtté válásunkat, de nem elég biológiailag elérni a felnőttkort. A nevelőinknek sok köszönet jár, hiszen erényeket tanítottak nekünk, amikkel ténylegesen felnőtté váltunk, erényeket: mint a tisztesség, a becsület, a felelősségteljesség, a megbízhatóság, az őszinteség és az alázat. Végigkísérték a jó és rossz napjainkat, ha kellett támogattak és motiváltak minket. 
Ezen az úton haladva rituálékon és teszteken megyünk keresztül. Ilyen rituálé ez a ballagás, ilyen teszt lesz a vészesen közelgő érettségi vagy a szakvizsga is. A kollégiumi évek során mind ezekhez készítettek elő bennünket. Nem csupán a függetlenséget tanultuk meg kezelni, más területeken is megismerhettük magunkat: az együttéléskor a türelmet, az elfogadást, a mindennapokban az időbeosztást tanultuk meg és azt, hogy fél 7-re csillogni, villogni kell a szobának. Tudom, hogy nagyon sok minden fog hiányozni, ami eddig az őrületbe kergetett. A reggeli ébresztések, vagy amikor a büfések végigcsúsztatják a rekeszeket a folyosón hajnali fél 5-kor
Most mind itt állunk a búcsú küszöbén, ki öt, ki négy, ki három, ki kettőévnyi kemény munkával a háta mögött. Nemsokára minden végzősnek számot kell adnia arról, amit sikerült összeszedni az úton. Biztos vagyok benne, hogy mindenki legjobb tudása szerint fog majd teljesíteni.

Mielőtt elköszönnék, szeretnék köszönetet mondani Gabi néninek, Maja néninek, Szilvi néninek, Ági néninek, Zoli bácsinak, Fodor és Deli Gábor tanár úrnak, Balázs bácsinak és Atilla bácsinak, hogy végigkísértek ezen az úton.

Eljött a búcsú ideje, Mark Lawrence szavaival szeretnék tőletek, önöktől elköszönni:
„Legyen az életed utazás, haladj afelé, amire vágysz, hagyj magad mögött mindent, amit cipelsz” "

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu