Jelenlegi hely

Hunyadi tér 4 hírek

Tisztelt Szülők/ Gondviselők! Kedves Kollégisták!

 

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51. § (4) bekezdés a) pontja, valamint a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre alapján:

  • A kollégium helyi pedagógiai programja szerinti kollégiumi nevelést a tantermen kívüli, digitális munkarend kollégiumokra helyi szinten adaptált elvei szerint kell megszervezni. Azon gyermekek, tanulók esetében, akik a kollégiumból hazabocsáttattak, a kollégiumi nevelésre a köznevelésben általánosan bevezetett távoktatás keretében kerül sor, azon tevékenységek tekintetében, ahol ez értelmezhető.

 

A fentiek megvalósítása érdekében nevelőtestületünk digitális munkacsoportot hozott létre. Pedagógusaink az iskolákhoz hasonlóan a kollégiumban is digitális módszerrel kívánják folytatni az eddig megkezdett munkát.

Kedves Kollégistáink!

Réméljük, mindannyian jól vagytok, és sikeresen belejöttetek az online-tanulásba.

Reméljük azt is, hogy ez az átmeneti időszak nem tart sokáig, és hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Reméljük, hogy betegség nélkül vagy enyhe kis tünetekkel túljutunk ezen a nehéz időn - EZÉRT IS FONTOS, HOGY OTTHON MARADJ!!!!

Kedves Kollégisták!

 

2020. március 15-én vasárnap 09-22 óra között nyitva leszünk! Ekkor van lehetőség arra, hogy a személyes holmitokat, tankönyveket, ágyneműt stb. elvigyétek.

 

A tumultus elkerülése miatt, mindenkit kérek arra, hogy akkor jöjjön, amikor a saját csoportvezetője van beosztva!

 

(Amennyiben mindez nem megoldható, akkor is lesz lehetőség az összepakolásra – minden szempontból ezt lenne a leginkább megfelelő – muszáj, hogy fegyelmezettek maradjatok!

 

09:00 - 12 óra Marosné Pap Hajnalka I. csoport Nagy Endre II. csoport

12:00 -15 óra Csőke Csaba VI. csoport Sánta Sándor VII. csoport

15:00 - 18 óra Bodócsi Attila IV. csoport Kállai Erzsébet V csoport

18:00 - 21 óra Szabados Tamás VIII. csoport és Pósfay Balázs III. csoport

 

Üdvözlettel:

--

Lassu Gábor Roland

igazgató

 

Nagyon fontos, hogy a kollégisták megismerjék, hogyan őrizhetik meg testi és lelki egészségüket, és minél tudatosabban törekedjenek erre. A magyar népesség egészségi állapota – ahogyan a statisztikák mutatják – több területen is aggasztó. Világviszonylatban elsők vagyunk a tüdőrák okozta halálozások arányát tekintve, de a szív- és érrendszeri betegségek negatív rangsorában is elöl állunk.  Egyértelműen kimutatható az összefüggés a Magyarországon jellemző étkezési szokások, valamint a mozgásszegény életmód és egyes halálozási okok magas aránya között.  A kollégiumi egészségnapokon a kollégisták útmutatást kapnak az egészséges életmódhoz.

Az idei „Egészségnapok” négy napját négy téma köré csoportosítottuk.

Csapatépítő kiránduláson ismerkedtek egymással a KSZC Kollégium három tagintézmények dökös diákjai és tanárai.

Kedves Kollégisták! Tisztelt Szülők!

2018. 09. 26-án, Országos Járőrversenyen vettünk részt. A festői környezetben lévő Pákozdi Katonai Emlékparkban. Az eseményen 18 csapat mérette meg magát. Jöttek Egerből, Debrecenből, Pápáról stb.

Kedves Kollégisták! Sikeresen vettünk részt a kollégium három és a Gáspár András Szakgimnázium egy csapatával a megyei Haditornán!

Kedves Szülők és Kollégisták!

A Ginop 6.2.3.-17-2017-00011 azonosítószámú, „Új utakon a Kecskeméti Szakképzési Centrum fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében, 2018. szeptember 2-án valósítottuk meg Családi nap rendezvényünket. Az eseményen kollégiumunk tanulói, szülők és pedagógusok egy nagyon tartalmas, reményeink szerint hagyományteremtő napon vehettek részt.

Kedves leendő kollégisták, kedves szülők és hozzátartozók!

A 2018/2019-es tanévben a kollégiumi beköltözés időpontja: 2018. szeptember 2. vasárnap 14. 00 órától.

A fenti napon, mind a három telephely esetében 16.00 órától szülői értekezletet tartunk.

Kedves Érdeklődők!

A nyári ügyelet beosztását a leírásban, illetve mellékletben megtalálják.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu