Jelenlegi hely

Köszöntő

A Kecskeméti Szakképzési Centrum többcélú köznevelési intézménykét alakult meg, 2015. július 01-én, amelynek egyik tagintézménye a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiuma.

A KSZC Kollégiuma a kollégiumi feladatellátást három telephelyen biztosítja:

6000 Kecskemét Hunyadi János tér 4.
6000 Kecskmét Nyíri út 73.
6000 Kecskmét Nyíri út 32.

A kollégiumokban az összes felvehető tanulólétszám 516 fő.

A város három pontján. egymástól eltérő környezetben találjuk az intézményi telephelyeket. A Hunyadiváros zöld parkja erős kontrasztot képez a Széchenviváros nyüzsgő "betondzsungelével". A jórészt hetvenes években épült kollégiumok. az akkor még a város peremének számító zajmentes területeken lettek kialakítva. A fejlődés hatására a Nyíri út 32. és Nyíri út 73. szám alatti kollégium napjainkra egy tipikus lakótelepi környezetben, míg a Hunyadi János tér 4. szám alatti kollégium inkább a ..vidéket" megtestesítő kisvárosi közegben fekszik. Valamennyi kollégium esetében a kedvező fekvésnek köszönhetően könnyen megközelíthető a városközpont mindössze 10-15 percnyi sétával.

Az évtizedek során a legtöbb változást a Hunyadi János téren lévő telephelyhez kapcsolódik. Az itt található kollégiumban csak fiúk kerülnek elhelyezésre. A telephely régi épületszárnyban 18 szoba került kialakításra. Az emeletes ágyakkal felszerelt szobákban 12 főt szállásoltak el. A nyomasztó zsúfoltság, a folyósok vaslemezből készült tárolói és ruhásszekrényei, valamint a szűkös tisztálkodási lehetőségek jóval elmaradtak a mai viszonyoktól. A kilencvenes években legvégés változtatásokon esett át a kollégium. Ekkor került sor a helyiségek teljes felújítására, a berendezési tárgyak cseréiére. valamint a zuhanyzók és a mellékhelységek megújítására. Ettől kezdve a szobák hatágyasak lettek, ezáltal jelentősen javult a komfortérzet. 1994-ben további fejlődést jelentett az új épületszárny megépítése. Ekkor került átadásra ötvennégy összkomfortos szoba, amely újabb száznvolc főnyi férőhelyet jelentett. A bővítás eredményeként lett a kollégium kétszáztizenhat férőhelyes.

A Széchenyivárosban a Nyíri út 73. szám alatti telephelyen kétszáz leány kollégiumi elhelyezését tudjuk megoldani, zömében négyágyas szobában.

A Nyíri út 32. szám alatt száz főt tudunk elszállásolni. A koedukált kollégiumban, a tanulók elhelyezése négyágyas szobákban történik. Ezeken a telephelyeken a zuhanyozok és mosdók, valamint a WC-k is a folyosóról nyílnak.

Az évek során történt változások ellenére mindhárom telephely ezernyi szállal kapcsolódik a korábbi anyaiskolákhoz, gondoljunk csupán az intézményekben a szétválaszthatatlan közművekre. vagy akár közös használatú termekre, ebédlőkre.

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu