Jelenlegi hely

Nyíri út 32. hírek

Rendhagyó és vidám Mikulás-nappal köszöntöttük a nagyszakállút a koliban. Szilvi néni olyan érdekes és színes társasjátékot készített az eseményre, amivel minden diákot gondolkodásra, mutogatásra vagy futásra, keresgélésre, de főleg nevetésre késztetett. A dökösök zseniálisak voltak, mint mindig. Mindenkinek köszönet ezért a nevetős Miku-napért!

AFRIKA NARRATÍVA címmel tartott interaktív foglalkozást a kollégiumunkban Szél Rebeka. A rendezvényen iskolai megfélemlítés, megalázás, bántás elleni összefogás témában készítettek figyelemfelhívó/segítségkérő plakátot a diákok.

Ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiuma Hunyadi téri telephelyén, a házigazdáknál marad az András-kupa, mert idén is az egyik itteni csapat nyerte meg a hagyományos András-napi focibajnokságot. A 2. és a 3. helyet a KSZC Kollégiuma Nyíri út 32. szám alatti telephelyéről érkezett csapatok szerezték meg, a 4. a Hunyadi téri telephely B csapata lett, míg az 5. helyen a Piarista Gimnázium Kollégiumának csapata végzett. A 6. hely ezúttal a Táncsics Kollégium csapatáé lett.

Minden héten jó hangulatban telnek a sportfoglakozások, fiúk és a lányok is szeretik.

Nagy József és Fodor Gábor Tanár Urak tartják.

Köszönjük a dökösöknek és a gólyáknak a vidám Gólya-estet. Mindenki fantasztikusan jól szerepelt, élmény volt. Reméljük, a versenyzők is ugyanúgy élvezék, mint a közönség.

A leendő kollégisták és szüleik az ebédlő tágas és megszépült helyiségében ismerkedhettek meg a nevelőkkel és az intézmény vezetőivel. Talán nincs is fontosabb annál, hogy tudják, lássák, kik azok a pedagógusok, akik gyermekeiket a hétköznapokban, az „iskolás” napokban amolyan második szülőként vigyázzák, nevelik, segítik majd. A nevelőtanárok számára szintén lényeges segítség a diákok megismerésében, ha megismerheti közelebbről a családot, a hátteret, az otthoni elvárásokat is.

Tegnap délután a kollégium ballagói búcsúzós zenére vonultak végig az épület lépcsőin. A számukra rendezett kis ünnepségen közösen emlékeztünk az együtt töltött évekre, majd az állófogadáson folytattuk a beszélgetést. A lufieregetés most sem maradt el.

Nagyon jól sikerült a kolis egészségnapunk!!!!!

Zsúfolásig megtelt minden helyszín, jókat ettünk, sokat okosodtunk, érdekes témában beszélgettünk és a nap végén jót mozogtunk!
Az előadások előtt közösen vásároltuk meg azokat az általunk egészségesnek vélt finomságokat, amelyeket a nap folyamán el is fogyasztottunk. Ijesztésképpen vettünk néhány tipikus "trendi" csemegét is, hogy a sok E-betűt böngészve elrettenjünk attól, hogy mi is kerülhet egy zacskóba vagy flakonba. Ezután a társalgóban Kállai Erzsébet tanárnő érdekfeszítő és szemléletes előadást tartott az élelmiszerekben lévő alkotóelemekről. Az ebédlőben Tót Szilvia rendőr-őrnaggyal beszélgettünk a drogok káros hatásairól. Ezek után ismét egy érdekes diskurzusra vártak bennünket a társalgóban: itt Kállai Tünde védőnő válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket összegyűjtöttünk számára - saját testünkkel, higiéniánkkal és a nemiséggel kapcsolatban. A rendezvény végén házi focibajnokságon szurkolhattunk a kedvenc kolis csapatunknak.

Budapestre utazott tegnap a három tagintézmény "parlamenti delegációja". Igaz, az ország ügyeinek intézésében nem vettünk részt tevőlegesen, de csodálattal és kíváncsian jártuk végig a látogatóknak szánt útvonalat az ország egyik legszebb de mindenképp legjelentősebb épületében.

Szerte a világban ma ünneplik a nőket. Naptárba vésett ünnepnap, ami felhívja a figyelmet a nőre, a nő szerepére.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu