Jelenlegi hely

Nyíri út 32. hírek

Tegnap délután a kollégium ballagói búcsúzós zenére vonultak végig az épület lépcsőin. A számukra rendezett kis ünnepségen közösen emlékeztünk az együtt töltött évekre, majd az állófogadáson folytattuk a beszélgetést. A lufieregetés most sem maradt el.

Nagyon jól sikerült a kolis egészségnapunk!!!!!

Zsúfolásig megtelt minden helyszín, jókat ettünk, sokat okosodtunk, érdekes témában beszélgettünk és a nap végén jót mozogtunk!
Az előadások előtt közösen vásároltuk meg azokat az általunk egészségesnek vélt finomságokat, amelyeket a nap folyamán el is fogyasztottunk. Ijesztésképpen vettünk néhány tipikus "trendi" csemegét is, hogy a sok E-betűt böngészve elrettenjünk attól, hogy mi is kerülhet egy zacskóba vagy flakonba. Ezután a társalgóban Kállai Erzsébet tanárnő érdekfeszítő és szemléletes előadást tartott az élelmiszerekben lévő alkotóelemekről. Az ebédlőben Tót Szilvia rendőr-őrnaggyal beszélgettünk a drogok káros hatásairól. Ezek után ismét egy érdekes diskurzusra vártak bennünket a társalgóban: itt Kállai Tünde védőnő válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket összegyűjtöttünk számára - saját testünkkel, higiéniánkkal és a nemiséggel kapcsolatban. A rendezvény végén házi focibajnokságon szurkolhattunk a kedvenc kolis csapatunknak.

Budapestre utazott tegnap a három tagintézmény "parlamenti delegációja". Igaz, az ország ügyeinek intézésében nem vettünk részt tevőlegesen, de csodálattal és kíváncsian jártuk végig a látogatóknak szánt útvonalat az ország egyik legszebb de mindenképp legjelentősebb épületében.

Szerte a világban ma ünneplik a nőket. Naptárba vésett ünnepnap, ami felhívja a figyelmet a nőre, a nő szerepére.

Fantasztikusan jó volt a tegnapi Farsang.... Szuper táncosaink vannak! És szuper dököseink! És szuper kolisaink!!!!! És mindannyiunk Attilája tanította és találta ki az egyik koreográfiát. Mit lehet még itt mondani? A képek magukért beszélnek.

A szekszárdi Német Színház jóvoltából ebben az évadban 2 német nyelvű színdarabot láthatunk a Kelemen László Kamaraszínházban.

A csoportokon belüli kapcsolatotokat és a csoportok közötti kapcsolatokat is egyaránt segítik azok a foglakozások, melyek az iskolai pszichológus vezet.

Az önismereti foglalkozások már lassan húsz éve tartanak a kollégiumban.

Az "Illem-, etikett-, protokoll-" foglalkozások alkalmával a kollégistáink a mindennapi társas érintkezés illemszabályainak,  alapvető viselkedési minták és érdekes tudnivalók birtokába juthatnak.

TRX

A TRX foglalkozásokat nagyon várták már a tanév elején a diákok, heti három alkalommal van lehetőségük résztvenni rajta. Fiúk és lányok egyaránt szeretik.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu