Jelenlegi hely

Nyíri út 73. hírek

Az idei tanévben is a Nyíri út 73. telephely zárta a ballagások sorát 2019. április 29-én 17 órakor tartott műsorával. A mi alkalmunk nem a búcsúzásról valaminek lezárásáról szólt. Hiszen ez a nap is csak egy Állomás az életünkben. Jöttek 48-an különböző településekről a lányok. Megkezdték a kollégiumi életet ebben a megállóban, ki 4 évig ki rövidebb ideig tartózkodott itt. A 11. évfolyamosok Állomás című műsorában a vidámságé volt a fő szerep. Zenei egyveleggel mutattuk be a kollégiumi létet. Majd a 11. évfolyamosok búcsú beszédét Krepsz Zsófia tolmácsolásában hallgathattuk meg. Máté Dorina 12. évfolyamos tanulónk is a kollégiumi életről mesélt, ahogyan mi is a műsorunkban. Huszka Klára igazgatóhelyettes asszony szinté az élet állomás jelelegét emelte ki beszédében. Sok sikert kívánt a következő élet állomáshoz az érettségihez, szakmai vizsgákhoz és a munkába álláshoz. A ballagás alkalmak kiemelkedő közösségi munkájának elismeréseként jutalom könyveket és oklevelet vehettek át: Kakuk Kata, Papp Eszter és Ugi-Rácz Annamária. A műsort követően a nevelők vendégül látták a végzősöket egy kis koccintásra.

2019. április 10-én a Nyíri út 73. telephelyen kirándultak a lányok. A Kiránduláson a közösségi munkáért díjazottak, vagy a tanulásban, sportban jó eredményt elért tanulók mellett bárki részt vehetett, összesen 58 fő.

Amikor új városba kerülsz, el sem tudod képzelni, milyen lesz az életed. A kollégiumról sok mindent hallasz. Szeretnénk neked megmutatni, hogyan telik egy napunk itt délutánonként. Van tanulás és a sportra szabadidő eltöltéshez pár jó programunk. Ezekből gyűjtöttünk össze pár képet.

A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.A Nyíri út 73 alatt egészséges életmódról szólt a február 25 - március 1-i hét. Az Egészség hét keretében hétfő este a fitt ball-t követően különböző a kollégiumban is könnyen elkészíthető reform ételeket és különböző gyógyteákat kóstolhattak a lányok. A kollégiumi főzőcskézést segítendő a konyháinkba kikerültek a kollégium kompatibilis receptek, melyekből kedvükre válogathatnak a főzni szerető tanulóink. Kedden jó hangulatú táncházzal indult az este, melyet követett a sport bajnokság. Ahol asztaliteniszben, csocsóban mérhették össze tudásukat a lányok.

Időpontja: 2019.január 24 - január 31.

Helyszín: Kecskeméti SZC Kollégium Nyíri út 73.szám alatti telephely

Kollégiumunkban a művészeti képzésben résztvevő a Kecskeméti Sz. C. Kandó Kálmán Szakgimnázium, Szakközépiskola Kondor Béla Képző- és Iparművészeti Tagozatán, vagy a Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti szakgimnáziumában tanulók a kiállítás keretében megmutathatták alkotásaikat.

Ebben az évben az 1. és a 2. csoport rendezte a karácsonyi ünnepséget. Mindkét csoportból a 9. évfolyamos tanulók vettek részt benne. Már az őszi szünet után elkezdtük a próbákat, hogy mindenki jól megtanulhassa a szerepét.

A december a Nyíri út 73. telephelyen az advent beköszöntével a folyamatos díszbe öltözés jegyében telt. Az idei tanévben sem maradt el a közös díszítés, csinosítása a kollégium közös helységeinek. S immár második alkalommal került megrendezésre az adventi ajtódíszítő verseny. 

A kollégiumban azt gondolnánk, hogy csak a fiatalabbak élvezik az angyalkázást. A 3. csoport 13. és 14. éves diákjai reklamáltak, hogy velük miért nem játsszuk a Titkos Angyal játékot. Gyorsan legyártottuk az egyedi névre szóló borítékokat, kihúztuk a neveket, és várjuk minden nap, hogy milyen kedves, apró meglepetésben lesz részünk  a titkos Angyalkánk által. Mindezt úgy, hogy egy héten keresztül ne derüljön ki.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2018/2019-es tanévben újra megrendezésre került a Kecskeméti Kollégiumok Találkozója a Kecskeméti Református Internátusban. Szeretettel vártak  minden kollégiumot, 5 fős csapat képviseletében egy játékos vetélkedőre, 2018. november 14-én 17 órára.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu