Jelenlegi hely

Nyíri út 73. hírek

Ha alkotó (rajzolsz, festesz, kerámiával foglalkozol, fotókat készítesz) kollégista vagy, akkor neked szól ez a plakát. Gyere, légy kiállító!

Az Egészséghét keretében került sor december 2-án, az egészséges ételeket készítők versenyére. Az ételeknél feltétel volt, hogy csak friss alapanyagokból készülhet, olcsó, és ízletes legyen, elkészítését tekintve pedig egyszerű. Az alapanyagokat a kollégium biztosította a jelentkezők számára.  Minden csoportból érkeztek nevezések. Voltak, akik már előző este elkészítették a választott ételt, hogy az ízek összeérjenek. Gyümölcssaláta, körözött, zabpelyhes golyó, gomba fasírt, kakaós zabpalacsinta, görögsaláta, pakóra szerepelt az ételek között. Az elkészült finomságokat háromtagú zsűri értékelte. Nem volt könnyű dolguk, mert minden nagyon jól sikerült. Amíg a zsűri értékelt, addig a kollégista lányok is végig kóstolták az ételeket. Nagyon gyorsan elfogyott minden, nagy sikere volt valamennyinek. A zsűri pontozása alapján végül kettő első, és kettő második helyezett lett. A recepteket sokan elkérték, úgy tűnt, kedvet kaptak az elkészítésükhöz.

A IV.csoport első adventi gyertyagyújtása. 

 

A csoport adventi koszorúját a négy 9. évfolyamos tanulónk készítette. Gyertyáinkat ők hozták, így a fenyő, a tisztalelkűség és a hó színe, és az örökkévalóság mécsese fog hétről hétre segíteni nekünk a lelki felkészülésre. Rövid történetek felolvasásával színesítjük a csoport programját.

 

Köszönjük a meghitt pillanatok lehetőségét. 

A Kecskeméti SZC Kollégiumának Nyíri 73. sz. telephelyén 2019. november 28-án Én és a testem címmel védőnői előadást hallgattak a 9-10. évfolyamos kollégisták. Számos fontos információval gazdagodtak, s ők maguk is feltehették kérdéseiket még az előadás előtt anonim módon, írásban.

 Voltak tanulók, elsősorban egészségügyisek, akik számos kérdésre tudták a választ, ily módon interaktívvá vált az előadás. A vetítés által szemléletessé vált az információk átadása. Írásban egészen intim kérdéseket is fel mertek tenni a tanulók, és a védőnő minden kérdésre megadta a választ.

 

 

Kádár Kinga védőnő 2019. november 27-én interaraktív előadást tartott a lányoknak női intim témákról.

2019. november 25. hétfő - november 26. kedd

A röplabda bajnokságra 8 csapat nevezett be. A játékok levezetésére felkért Zag László testnevelő tanár elkészítette a csapatok beosztását, az időrendet.

2019. november 25. hétfő 19.00 Sportágak bajnoksága

Este 19-kor a résztvevők találkoztak: a csocsóban induló párok az étkezőben, az asztalitenisz egyéni játékosai az aulában.

A mellékelt plakáton található az egészséges ételek versenyéről szóló felhívásunk!

A GINOP 6.2.3.-17-2017-00011 azonosítószámú „Új utakon a Kecskeméti Szakképzési Centrum fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében 2019. november 6-án a Kecskeméti Planetáriumba látogattunk 34 tanulóval.

Oldalak

Elérhetőségek

Kecskeméti Szakképzési Centrum
Kollégiuma

6000 Kecskemét, Hunyadi tér 4.

Tel.: +36 (76) 480 744

E-mail: kollegium@kecskemetiszc.hu